فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:1 Issue: 3, Fall- Winter 2008

  • تاریخ انتشار: 1387/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بیوک بهنام، بهروز عزبدفتری، شیما احمدی آزاد صفحات 1-20

    نحوه ی کاربرد کلمات توسط افراد مختلف میتواند نشان دهنده ی فرایندهای مختلف روان شناختی  از قبیل تفکر، احساس، ادراک، و شخصیت آنها باشد. در این مقاله با تکیه بر عوامل جنسیت و دو بعد مهم شخصیتی (برونگرایی- درونگرایی و روان رنجوری- ثبات هیجانی)، که از طریق تست شخصیتی آیزنک (نسخه ی اصلاح شده) مورد ارزیابی قرار گرفتند، به بررسی میزان ارتباط بین سبک نوشتاری زبان آموزان ایرانی و جنسیت و شخصیت آنها پرداخته شده است. مفهوم معنای صریح (رسمی) در مقابل معنای ضمنی (وابسته به قراین) بعنوان مهمترین عوامل تنوع زبانی تلقی شده اند. برای اندازه گیری صراحت زبانی (رسمیت) ، بر اساس فراوانی انواع مختلف کلمات، از یک روش تجربی استفاده شده است. اسم، صفت، حرف اضافه، و حرف تعریف در سبک زبانی صریح فراوانی بیشتری دارند و ضمیر، قید، فعل، و ندا در سبک زبانی ضمنی تکرار بیشتری دارند. فراوانی کلمات احساسی مثبت و منفی توسط برنامه ی بررسی زبانی و شمارش کلمات ارزیابی گردیدند. نتیجه ی این تحقیق هیچ رابطه ی معناداری را بین این متغیرها نشان نداد؛  دلیل آن را میتوان تاثیر دیگر عوامل غیر زبانی تعیین کننده ی  صراحت مانند موقعیت و میزان تحصیلات دانست.

    کلیدواژگان: شخصیت، جنسیت، برونگرایی- درونگرایی، روان رنجوری- ثبات هیجانی، معنای صریح، معنای ضمنی
  • علی اکبر فراهانی، یاسر حدیدی صفحات 21-38

    این تحقیق در نظر دارد پتانسیلها و قابلینهای تیوری زبانشناختی نحوی کاربردی را با نشان دادن رابطه بین باقیمانده معنایی قطع شده و اجزای نخستین جمله نشان دهد. این تیوری نگاهی به زبان است که ابزار تحلیلی فراوانی برای نشان دادن پتانسیلها و قابلیتهای عمیق خود در اختیار دارد. این ابزار تحلیلی به محقق نگاهی تیزبینانه و عمیق میدهد تا بتواند انواع کلام و متون را مورد مطالعه قرار داده و جنبه های مختلف آنها را در زندگی واقعی نشان دهد و به نظم در آورد. این مطالعه نشان میدهد که سیستمهای معنایی در ظاهر جدا  با یکدیگر ارتباطهای چندگانه و همزمان دارند و زبان کلام نثر تخیلی بدینگونه تشکیل میشود. وقتی چیدمان معمولی معنا در جمله تغییر میکند یا به هم میخورد , اجزایی به اول جمله میایند که در معنای کلامی جمله تغییر اساسی ایجاد میکنند و برای محققان و زبان آموزان انگلیسی مفاهیم و اهمیت بسزایی دارند.

    کلیدواژگان: تئوری زبانشناختی نحوی کاربردی، باقیمانده معنایی منقطع، سیستمهای معنایی
  • ویدا فتحی بنابی صفحات 39-61
    دانشجویان دانشگاه ها در ایران به منظور دستیابی به نیازهای آکادمیک و دور نماندن از پیشرفتهای تکنولوژیکی انجام یافته در کشورهای پیشرفته، برای تقویت دانش تخصصی خود به زبان انگلیسی محتاج می باشند. دانشجویان معماری در سطح دانشگاهی در ایران مجزا از این امر نیستند. با توجه به این مطلب ، تحقیق حاضر قصد دارد که پاسخگوی سیوالات ذیل باشد: چه مشکلاتی در طراحی مواد درسی در دروس انگلیسی با اهداف ویژه بطور عام و دانشجویان معماری بطور خاص وجود دارند؟ و راحل های ممکن برای مشکلات تعیین شده چه می توانند باشند؟  در تلاش برای تدوین یک کتاب درسی برای دانشجویان معماری در ایران ، ما کتاب درسی ای را که در حال حاضر توسط دانشجویان معماری در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز مورد استفاده قرار می گیرد تجزیه و تحلیل نمودیم. بدین منظوردانشجویان و اساتید شرکت کننده در تحقیق به دو پرسشنامه در مورد مندرجات کتاب مورد بحث پاسخ دادند. براساس پاسخهای آنان و همچنین نظریات محققین در این مورد سعی نمودیم تا به بحث در مورد قصور موجود و ارایه راه حل های ممکن بپردازیم.
    کلیدواژگان: انگلیسی با اهداف ویژه، طراحی مواد درسی، کتب درسی انگلیسی با اهداف ویژه برای دانشجویان معماری
  • آصف خلیلی* صفحات 62-90

    علیرغم تفاوتهای محرز در تعاریف ارایه شده از ژانر ، اشتراکاتی نیز در افکار صاحبنظران وجود دارد که به جنبه های خاص این موضوع علاقه مندند.  Swales (1990) به جنبه های جامعه شناختی و (Bhatia (1993 اساسا به جنبه های روانشناختی ژانر علاقه مندند.  Swales ژانر مقدمه مقالات علمی را بر اساس اهداف ارتباطی به چهار حرکت ژانری تجزیه می کند و Bhatia جنبه های تاکتیکی ساخته شدن آنها را بررسی می کند. مقاله حاضر با تمرکز بر توصیف Swales از ساختارحرکتهای ژانری مقالات علمی تلاش بر این دارد که الگوهای گسترش عناصر آشنا دراین حرکتهای ژانری را  بر اساس الگوهای ارایه شده توسط Daneš   (1974) بررسی نماید. 12 مقاله علمی بر اساس سازه های حرکت ژانریشان مورد تحلیل واقع شدند . نتایج بدست آمده نشان دادند که هر کدام از حرکات ژانری الگوی انتخاب و بسط عناصر آشنای مختص خود را دارند که این ساختارها بر اساس موضوع کلی کلام و اهداف ارتباطی این حرکتهای ژانری شکل می گیرند، وعناصر آشنا را در الگوهایی متفاوت و کمابیش قابل پیش بینی در آنها بسط می یابند. بر اساس تجزیه تحلیل انجام شده بر قابلیت آموزش این حرکات ژانری، اعتقاد بر این است که یافته های این تحقیق می تواند برای پر بار کردن دوره های تدریس خواندن و نوشتن بکار روند.

    کلیدواژگان: ژانر، حرکات ژانری، انتخاب عناصر آشنا، بسط عناصر آشنا، موضوع کلی کلام
  • سیما مدیرخامنه، مریم بهمنی صفحات 91-108
    درتحقیق حاضر استفاده از استراتژی های فراشناختی درمیان زبان آموزان ایرانی با مهارت های خواندن و درک مطلب مختلف (مهارت  خواندن  پیشرفته و متوسط), مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین میزان ارتباط بین انگیزش زبان آموزان واستفاده از استراتژی های فراشناختی نیز بررسی شده است.  .فرضیه های این پژوهش عبارتند از 1) تفاوت معناداری بین دو گروه  زبان آموز پیشرفته و متوسط ازنقطه نظر کاربرداستراتژی های  فراشناختی وجود ندارد و 2) ارتباط معنی داری بین انگیزش زبان آموزان واستفاده از استراتژی های فراشناختی وجود ندارد .از میان زبان آموزان سطوح پیشرفته و متوسط جهاددانشگاهی کرمانشاه, 100 زبان آموز بین سنین 16تا 24 سال جهت شرکت دراین تحقیق انتخاب شده اند.داده ها از طریق نسخه ی تغییریافته ی بخش درک مطلب آزمون FCE  نسخه ی تغییریافته ی بخش درک مطلب آزمون PET  پرسشنامه ی استراتژی های فراشناختی (Taraban, 2006) و یک پرسشنامه ی  انگیزش بر گرفته از گاردنر (1985) بدست آمده است.داده ها تحت آزمون t-test و تجزیه و تحلیل همبستگی قرار گرفتند. نتایج بیانگر این موارد بودند:1)تفاوت معناداری بین دو گروه در زمینه ی استفاده از استراتژیهای فراشناختی وجود دارد. به عبارت دیگر زبان آموزان با مهارت خواندن بالادراین زمینه برتری دارند و 2)  ارتباط معنی داری بین انگیزش زبان آموزان واستفاده از استراتژی های فراشناختی وجود دارد.
    کلیدواژگان: زبان آموزان با مهارت های خواندن پیشرفته، زبان آموزان با مهارت های خواندن متوسط، خواندن و درک مطلب، انگیزش، استراتژی های فراشناختی
  • محمد محمدی* صفحات 109-133

    این تحقیق میخواهد رابطه بین نمره زبان انگلیسی در کنکور سراسری و پیشرفت تحصیلی دانشجویان زبان انگلیسی را پیدا کند. برای نیل به این هدف، به طور تصادفی دانشگاه های اصفهان ، تبریز ، مشهد ، شیراز  و علامه طباطبایی انتخاب شده اند . بدین منظور نمرات دانشجویان زبان انگلیسی که در سال تحصیلی 70 - 69  در کنکور سراسری پذیرفته شده بودند از دانشگاه های فوق جمع آوری شد . همچنین نمرات زبان دانشجویان فوق از سازمان سنجش آموزش کشور جهت پیدا کردن این رابطه دریافت شد . برای بررسی دقیق این رابطه نمرات دروس عمومی (از قبیل فارسی، و...) از دروس تخصصی جدا شد . نتایج بدست آمده نشان میدهد که در تمام رشته های تحصیلی ضریب همبستگی بین نمره زبان کنکور و موفقیت تحصیلی دانشجویان ، با دخالت دادن سهمیه " 6 " (رزمندگان) در این آمار ، معنی دار است . اما با حذف سهمیه " 6 " ضریب همبستگی بین این دو متغیر به استثنای دانشگاه شیراز ضعیف تر می شود و ثابت شد ضریب همبستگی بین این دو مجموعه از نمرات در رشته های دبیری زبان انگلیسی دانشگاه مشهد و زبان و ادبیات فرانسه دانشگاه اصفهان ، با حذف سهمیه " 6 " معنی دار نمی باشد .

    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، مهارتهای زبانی، سهمیه 6، امتحان ورودی دانشگاه (کنکور)، مهارتهای ارتباطی بین فردی اصلی، مهارتهای آکادمیک و شناختی
  • میترا ربیعی صفحات 134-163

    نتایج تحقیقات در خصوص "یادگیری مشارکتی" در کلاسهای درس انشاءنویسی به زبان اول نشان می دهد که این تکنیک تاثیر به سزایی در پیشرفت مهارت نوشتاری دارد. تحقیق حاضر برآن است تا با ارایه دو مدل بازخورد مشارکتی مکتوب و شفاهی از سوی معلم و هم آموز در کلاس انشاءنویسی به زبان دوم تاثیر این فعالیت را بر مهارت نوشتاری زبان آموزان ایرانی بیازماید. بدین منظور، 60 دانشجوی رشته مترجمی زبان انگلیسی بر اساس پیش آزمون استاندارد ((OPT به سه گروه متجانس 20 نفری تقسیم شدند. از آنها خواسته شد تا در طول یک ترم تحصیلی در مورد پنج موضوع انشاء پاراگراف های خود را نوشته و سپس براساس بازخوردهای دریافتی از سوی معلم و هم آموز از دو نوع کتبی و شفاهی مطالب خود را بازنویسی کنند. نتایج  نشان می دهد که زبان آموزان بازخوردهای دریافتی را در بازنویسی متون اولیه به کار گرفته و میان دو مدل بازخورد مشارکتی تفاوت مشهودی مشاهده نمی شود. همچنین از مصاحبه با شرکت کنندگان برآورد می شود که یادگیری مشارکتی منجر به افزایش تعامل و ایجاد فرصت های مناسب شده تا بتوانند با موفقیت به تبادل اطلاعات زبانی پرداخته و بدین ترتیب یادگیری زبان دوم بهتر و سریعتر انجام پذیرد.

    کلیدواژگان: بازخورد معلم، هم آموز، بازخورد مکتوب، شفاهی، تدریس گروهی، یادگیری مشارکتی
  • مژگان رشتچی، بابک خوشنویسان صفحات 164-176
    تحقیق حاضر نقش سه تکنیک نوشتن یادداشت های روزانه ، ضبط کردن یادداشت های روزانه و کلاس های متداول بحث آزاد را در پیشبرد توانایی گفتاری زبان آموزان ایرانی مورد بررسی قرار داده است. آزمودنی های این تحقیق را 45 نفر زبان آموز مرد و زن که در سنین بین 21 تا 32 بودند تشکیل دادند شرکت کنندگان در تحقیق از طریق نمونه گیری تصادفی و از میان کلاس های آموزش توانایی گفتار زبان انگلیسی یکی از موسسات زبان شهر تهران انتخاب شده بودند. نمره های توانایی گفتاری ازطریق مصاحبه ی شفاهی حاصل شد و استفاده از آزمون تجزیه و تحلیل واریانسنشان داد که سه گروه پیش از آغاز آموزش از نظر مهارت گفتاری همگون بوده اند. پس از آموزش های لازم آزمون تجزیه و تحلیل واریانس و آزمون پیگیری توکی نشان داد که بین تکنیک نوشتن یادداشت های روزانه و ضبط کردن یادداشت های روزانه تفاوت معناداری وجود ندارد در حالی که نتایج حاصل از ضبط کردن یادداشت های روزانه و بحث آزاد از نظر آماری دارای تفاوت معنادار هستند.
    کلیدواژگان: مهارت گفتاری، نوشتن یادداشت های روزانه، ضبط کردن یادداشت های روزانه، بحث آزاد متداول
  • زهره سیفوری، پرویز بیرجندی صفحات 177-203
    مطالعه حاضر تاثیر سه سطح طراحی فعالیت بر صحت دستوری کنش شفاهی کارمحور را مورد بررسی قرار می دهد. در این مطالعه از فعالیت روایت داستان و از طرح تحقیق شبه تجربی با سه سطح طراحی استفاده شده است: طراحی پیش ازانجام فعالیت، طراحی در حین انجام فعالیت، و طراحی همزمان پیش و در حین انجام فعالیت. فرضیه تحقیق این است که فرصت استفاده از طراحی همزمان پیش و در حین انجام فعالیت  منجر به افزایش صحت دستوری کنش شفاهی کارمحور خواهد گردید. شصت دانشجوی سال دوم زبان انگلیسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز که از جمعیت دویست نفری دانشجویان سال دوم این دانشگاه انتخاب شده بودند در این تحقیق شرکت نمودند. تحلیل آماری واریانس یک جانبه داده ها نشان داد که تنها در شرایط طراحی همزمان پیش و در حین انجام فعالیت میزان صحت دستوری گفتار دانشجویان افزایش یافته است. تحلیل آماری  (t-test) گروه های وابسته نیز نشان داد که تنها در گروه  طراحان پیش و درحین انجام فعالیت میزان رشد صحت دستوری از پیش آزمون به پس آزمون معنا دار بوده است.  یکی از دلایل احتمالی این تفاوت معنا دار شاید وجود زمان کافی برای طراحی محتوا قبل از انجام فعالیت و طراحی صورتهای زبانی لازم برای بیان آن محتوا در حین انجام فعالیت باشد.
    کلیدواژگان: طراحی پیش از انجام فعالیت، طراحی در حین انجام فعالیت، طراحی پیش و در حین انجام فعالیت، کنش شفاهی کار محور، صحت دستوری
  • المیرا تقوی، کریم صادقی صفحات 204-220

    درتحقیق حاضر تا ثیر نسبی نگاشت (ترسیم) معنایی به عنوان یک استراتژی قبل از خواندن بر روی درک مفاهیم دانشجویان ایرانی (رشته های غیر زبان انگلیسی) بررسی شده است. دراین تحقیق همچنین اثر تقابلی بین جنسیت وتآ ثیر آموزش نگاشت (ترسیم)  معنایی بر روی درک مفاهیم دانشجویان ایرانی مورد مطالعه قرار گرفته است.   شرکت کنندگان حاضر در این تحقیق 120 دانشجوی مذکر ومونث کارشناسی در سطح پایین متوسط بودند که واحد زبان   انگلیسی عمومی را در دانشگاه ارومیه در ترم بهار سال 2008 می گذراندند.  تر از در ابتدای تحقیق وقبل از آموزش مهارت ترسیم(نگاشت) معنایی، مهارت زبانی دانشجویان با آ زمون  مهارت خواندن استانداردی سنجیده شد. سپس،  شرکت کنندگان در تحقیق بصورت نیمه تصادفی به دو گروه آزمودنی و کنترل تقسیم شدند.  به گروه اول  آموخته  شد که چگونه استراتژی نگاشت (ترسیم)  معنایی را در درک مفاهی بکار برند در حا لیکه در گروه دوم آموزش معمولی درک مفاهیم صورت می گرفت. نتایج ابتدایی بعد از برگزاری پس آزمون برای دو گروه ، یافته های  قبلی را که نشان می دهند آموزش بکارگیری نگاشت معنایی اثر متبتی بر روی درک مفاهیم دارد، تایید می کند. نتایج  ویافته های دیگر بطور کامل در مقاله مورد بحث قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: نگاشت (ترسیم) معنایی، درک مفاهیم، یادگیران زبان انگلیسی ایرانی، انگلیسی عمومی
|
  • Biook Behnam, Behrooz Azabdaftari, Shima Ahmadi Azad Pages 1-20

    The ways individuals use words can reflect basic psychological processes, including clues to their thoughts, feelings, perceptions, and personality. This paper seeks to determine whether there is a relationship between Iranian EFL learners' writing styles and their personality and gender.  It focuses on gender and two key dimensions of personality (Neuroticism and Extroversion), which were assessed using Eysenck Personality Questionnaire (revised version). The concept of formality/contextuality was suggested as the most important dimension of variation between linguistic expressions. An empirical measure of formality, the F-score, was suggested, based on the frequencies of different word classes. Nouns, adjectives, prepositions, and articles are more frequent in formal styles; pronouns, adverbs, verbs and interjections are more frequent in contextual styles. The frequency of positive and negative emotional words was calculated by the program Linguistic Inquiry and Word Count. The result shows no significant relationship between these variables. The reason is supposed to be other non-linguistic determinants of formality (e.g. situation and educational level) which may have a stronger effect on EFL writing styles.

    Keywords: Personality traits, gender, Extroversion, Neuroticism, Formality vs. Contextuality
  • AliAkbar Farahani, Yaser Hadidi Pages 21-38

    The fallacy persists in discourse analysis research to explore lexicogrammatical phenomena detached from any adjacent plane of the meaning potential. In an attempt to dispel this and toss out some preconceived notions about what a modern SFG vantage point should involve, this study homes in on one aspect of SFG within prose fiction in particular, which is very revealing in terms of how separate system networks are actually in synergistic simultaneity, and how SFG allows one , phenomenally well, to bring such synergies out, getting to the heart of the fact that language pervasively operates on multiple planes of textuality simultaneously. Thus, building upon Halliday’s 2004 work, the quest is if it is interpersonally significant when the Residue is split into two parts; more importantly, if it is also laced with some lexicogrammatical quality on the textual plane, in light of the fairly well-entrenched assumption that there is always Theme at work when the Residue is split. Halliday is the only scholar to touch upon the topic of Discontinuous Residue and its relationship to Marked Theme in the culmination of his groundbreaking career, i.e. his 2004 work. Having driven home the proposal to make into a watchword the ubiquity of interlocking macro-semantic system networks, some pedagogical and research implications and suggestions flowing from this are brought up.

    Keywords: Discontinuous Residue, theme, Higher-order semiotic, Systemic-Functional Grammar, Synergistic Simultaneity
  • Vida Fathi Bonabi Pages 39-61
    University students in Iran need English to reinforce their specialist knowledge in order to meet their academic needs and not to be isolated from technological advances. The architecture students at the university level in Iran are no exception. Bearing this in mind, the present research intends to address itself to the following questions: 1) what are the problems in materials design in ESP courses in general and architecture students in particular? And 2) what are possible solutions to the problems identified? In an effort to pave the road for preparing a textbook for architecture students in Iran, we have analyzed the textbook presently used by architecture students at Islamic Azad University, Tabriz branch. To do this, we prepared two questionnaires to be answered by both the students and teachers about the content of the textbook under discussion. On the basis of their responses and also the researchers' comments on the issue, we have tried to discuss the shortcomings therein, and to give possible solutions.
    Keywords: ESP, Materials Design, ESP Textbooks for Architecture Students
  • Assef Khalili * Pages 62-90

    Despite the heterogeneity of ideas regarding the definitions of genre, there are also common instances shared among scholars interested in particular aspects of the notion. Swales (1990) and Bhatia (1993) are primarily interested in the sociological and psychological aspects of genre's functioning and construction, respectively.. Swales analyzes the genre of 'article introduction', into four generic moves on the basis of the communicative intentions they serve, and Bhatia investigates the tactical aspects of their construction. The present paper, is an attempt to study the patterns of thematic development-based on Daneš(1974) proposed patterns-  in such generic moves. For this purpose, 12 academic papers were analyzed for their constituent generic move structures, with respect to the thematic choices and progression inside these moves. The results indicated that each move has characteristic patterns of thematic selection and progression, which must be motivated by the global discourse topic and the communicative intention of these moves, as moves of dissimilar communicative intentions had characteristic patterns of thematic selections. In the light of the result of the experiment conducted on the teachability of generic moves, it is believed that the present study can have insightful implications for writing and reading pedagogy.

    Keywords: genre, Generic Move, Thematic Selection, Thematic Progression, Discourse Topic
  • Sima Modirkhamene, Maryam Bahmani Pages 91-108
    This study explored the use of meta-cognitive strategies (MCS) in reading comprehension among Iranian EFL learners with varying levels of proficiency (i.e. high proficient vs. low proficient). Furthermore, there was an attempt to investigate the impact of motivation on language learners’ MCS use. The proposed hypotheses predicted: 1) there is no significant difference between the high proficient EFL learners’ use of MCS compared to their low proficient peers, and 2) there is no relationship between the two groups’ MCS use and their motivation. One hundred participants, aged 16-24, were selected from the intermediate and advanced EFL learners in Jihad Daneshgahi Institute of Kermanshah. The data was collected through: a) a modified version of the FCE reading paper,  b) a modified version of the PET reading paper, c) Taraban's (2006) MCS Questionnaire,  and d) an adapted form of Gardner's (1985) motivation questionnaire, and was submitted to a series of independent samples t-test and co-relational analysis. The results indicated: 1) a significant difference between the two groups in terms of the use of meta-cognitive strategies, favoring the highly proficient readers, and 2) a significant relationship between the use of meta-cognitive strategies and motivation of the participants.
    Keywords: High Proficient Readers, Low Proficient Readers, Meta-Cognitive Strategies, motivation, reading comprehension
  • Mohammad Mohammadi * Pages 109-133

    This research attempts to investigate the effect of the English language test of the University Entrance Examination (UEE) in predicting the academic achievement of Iranian EFL learners. To achieve this goal, Isfahan, Tabriz, Mashhad, Shiraz and AllamehTabatabaeiUniversities were randomly selected. Then, the scores of the English majors admitted to those universities were collected from the aforementioned universities. Subsequently, the scores of special courses were included and the scores of the general ones such as theology, Ethics, etc. were excluded. Afterwards, the English scores of the learners were obtained from the Educational Testing Measurement (ETM) to investigate the relationship between the set of scores from the ETM and their achievements at the aforementioned universities. The results showed significant relationships between the UEE scores and the academic achievement in all fields of the study when quota (Q) six was included. However, in the same fields of study when Q six was excluded, the observed correlation was rather low except for the scores of the English majors in ShirazUniversity. It was also discovered that the correlation observed between the two sets of scores of the English majors in MashhadUniversity did not reveal significant relationships when Q six was excluded.

    Keywords: Academic Achievement, language proficiency, University Entrance Examination (UEE), Quota Six
  • Mitra Rabiee Pages 134-163

    Research in L1 writing has found numerous benefits of employing collaborative learning in the classroom. The research findings on group work provide clear evidence that engaging learners in group activities increases opportunities for students to engage in the negotiation of meaning, which further leads to better acquisition. The present study, implementing two different collaborative feedback models, based on various sources and modes of feedback, examines the effect of each on the students’ writing quality. Sixty Iranian students, majoring in English Translation, were assigned into three homogeneous groups based on their obtained scores on Oxford Placement Test (OPT) and sample paragraph writing. They covered five topics in a sequence of ten written texts − before and after receiving feedback − over a 15-week semester. The results revealed that students incorporated both the teacher’s and peers’ oral/written comments in the process of draft editing, and that they benefited from the two collaborative feedback models almost equally. The interview results also confirmed co-operative learning as an effective teaching strategy that could be used to enhance achievement and socialization among students and to improve attitudes towards learning and working in groups, especially in EFL settings.

    Keywords: collaborative learning, Group Teaching, Oral, Written Feedback, Peer, Teacher Feedback
  • Mojgan Rashtchi, Babak Khoshnevisan Pages 164-176
    This study attempted to investigate whether there was any significant difference between the speaking achievement of learners who were trained by means of audiotaped dialogue journal, dialogue journal writing, or traditional free speech. The participants, 45 male and female students aged between 21 and 32, were selected by random sampling from among free speech classes in an English teaching Institute in Tehran. On the basis of the scores obtained from an oral interview, a one way analysis of variance (ANOVA) was performed, and it was proved that the three groups were homogeneous in terms of their speaking ability. Yet, the ANOVA performed on the scores of the learners after the treatment showed that the oral proficiency of the three groups differed significantly. A follow-up Tukey test revealed that the audiotaped dialogue journal group did not have any advantage over the dialogue journal writing group, whereas there was a statistically significant difference between the audiotaped dialogue journal group and the traditional free speech group.
    Keywords: Speaking Skill, Dialogue Journal Writing, Audiotaped Dialogue Journal, Traditional Free Speech
  • Zohreh Seifoori, Parviz Birjandi Pages 177-203
    This study set out to explore the impact of three levels of task planning on the accuracy of task-based oral performance with narrative task types among sixty Iranian sophomores majoring in Teaching English as a Foreign Language (TEFL) at Islamic Azad University – Tabriz Branch. It was hypothesized that simultaneous pre-task/on-line planning would lead to more accurate performance. To test the research hypothesis, a quasi experimental design was used with three levels of planning (pre-task planning (PTP), on-line task planning (OLP), pre/on-line task planning (POLP). The participants in the study included 60 pre-intermediate TEFL sophomores at Islamic Azad University-Tabriz Branch who were selected out of a population of 200 TEFL sophomores on the basis of their scores on a proficiency test and an oral pre-test. One-way ANOVA run on the post-test data indicated statistically significant effects on the accuracy of the participants' task-based oral performance under POLP planning condition. However, there was no significant effect on accuracy as a result of PTP and OLP planning. The independent samples t-test analysis revealed significant accuracy gains in the POLP groups whereas the same improvements were not observed in the PTP and OLP planners.
    Keywords: Pre-Task Planning, On-Line Planning, Pre, On-Line Planning, Oral performance, Accuracy
  • Elmira Taghavi, Karim Sadeghi Pages 204-220

    The research reported here examined the relative effectiveness of semantic mapping, as an interactive pre-reading strategy, on reading comprehension of Iranian undergraduate students (non-EFL majors). It also examined whether there was an interaction between gender and the effect of teaching semantic mapping strategy on reading comprehension. The participants in this study consisted of 120 male and female pre-intermediate undergraduate students taking a General English course at UrmiaUniversity in Spring 2008. A Certificate of Advanced English Reading Paper (CAE) was administered to measure the students’ proficiency at the beginning of the research. Later, the participants were semi-randomly (Mackey and Gass, 2005) assigned into experimental and control groups. The experimental group was instructed on how toemploy semantic mapping strategy in reading while the control group received normal reading instruction. The post-test results supported the findings of earlier research that instruction on the application of semantic mapping contributed to reading comprehension. Further findings and implications are discussed in the paper.

    Keywords: : Semantic Mapping, reading comprehension, General English, EFL learners